Micapulver

Micapulver

Micapulver er et mineralbasert pulver som benyttes i kosmetikk, resin, såper, waxmelts osv. Mica er et mineral som tilsettes naturlige fargeemner for å gi skimmer og spill. Micapulver blekes ikke over tid men holder fargen sin år etter år. Det er også helt giftfritt og nedbrytes naturlig. Mineralet som benyttes heter glimmer og er det mange av oss kaller kråkesølv.

Pulveret er et godt alternativ til plastprodusert glitter om du er ute etter glittereffekter uten å bekymre deg for microplast. Vil du ha glittereffekt velger du micapulver med litt grovere flak. (Les også vår artikkel om glitter og forsvarlig håndtering for å redusere plastforurensing.) Micapulveret er malt opp i forskjellige finhetsgrader. Det fineste pulveret er svært finkornet som potetmel eller talkum og gir en mer konkret farge med silkemyk effekt, mens høyere kverningsgrad gir mer flak og glimmer som perlemor og glitter.

Pulverets finhetsgrad er oppgitt i mikrometer som oppgis som µm. 

Mengde?
Når du kjøper micapulver fås dette ofte i poser eller beholdere på alt fra 2 til flere hundre gram. Det høres kanskje veldig lite ut og ser ganske så stusselig ut med en liten boks med 4 gram oppi. Men det er faktisk så ørlite man bruker av gangen, slik at en boks på 4 gram er temmelig drøy i bruk om man lager småting. Skal man støpe bord eller farge opp større ting trenger man litt mer. 

DesignGaver.no selger Altipoxy Micapulver av både kosmetisk og kunstnerisk kvalitet. Vi har et bredt sortiment av farger og kvaliteter og tilbyr gode priser. Våre pulver er produsert i Kina, men vi har testet flere leverandører og havnet på en som leverer trygge og gode varer som vi kan gå gode for. Produktene er ikke testet på dyr og inneholder ingen giftstoffer. Vi har selv testet alle farger i både epoxy, stearin (waxmelts), soyavoks (waxmelts) og på hud. Om du ønsker datablad på pulveret du kjøper kan vi sende dette som pdf til deg på epost. Oppgi dette i bestillingen din. Micapulveret vi har i restekurven er pulver fra testprodusenter og disse har vi ikke datablad på og vi vil derfor kun anbefale dem til bruk i kunst og hobby.

Kosmetikk:
Mica kan benyttes som sminke i sin reneste form. Man kan blande farger og finhetsgrader å oppnå fantastiske resultater. Her er det kun fantasien som setter grenser. Mica anses for å være helt uten bivirkinger, men noen typer bør ikke brukes på øynene da glimmeret kan irritere øynene. (drysse)

Test ALLTID nye produkter som benyttes på huden på et lite område og vent 24 timer. Selv om noe er ufarlig er ikke det ensbetydende med at du ikke kan reagere på det. 

Hudpleie:
Mica finnes i såper, shampoo, badesalt, bodylotion, ansiktskremer og til og med i tannkrem.  Benyttes mye i såpestøping og badebomber. Ved såpestøping anbefaler vi å blande micapulveret i glyserin før man heller det i støpen/såpebasen. Bland f.eks en liten teskje micapulver med 1 spiseskje glyserin til ca 500 gram såpemasse. Jeg har ingen erfaring med kaldprosessert såpe, men jeg vet at de fleste da blander mica først i olje deretter blander man denne blandingen med lut. Om ønskelig kan jeg finne mer informasjon om dette. 

Epoxy:
Benyttet i epoxy/resinstøping gir den liv til det man støper. Rene farger kan fort se litt plastikk ut, men med mica får du spill og glød som gjør produktet unikt og vakkert. Man kan kombinere mica med andre pigmenter og leke seg og være kreativ. Mica finnes i forskjellige prisklasser og kvaliteter.  

Mica kan blandes direkte i uherdet resin eller pensles i støpeformene. Når man pensler med f.eks en kameleonfarge og fyller med helsort får man et fantastisk uttrykk. Mica fester seg og blir en del av det du støper, så du trenger ikke være redd for at micapulveret skal smitte av det ferdige epoxyproduktet. Micapulveret må blandet godt. På epoxy med kort arbeidstid anbefaler jeg da å blande micapulveret først med basen før man tilsetter herder. Da får man blandet det godt og man slipper å få pulverklumper i det man støper. Jeg skulle gjerne gitt tips om hvor mye mica man skal bruke. Men jeg anbefaler heller å bruke metoden over og blande litt og litt pulver til ønsket farge oppnås. 

Negldesign:
Negldesigneren elsker mica. På negler kan man trylle frem alt fra fantastiske kameleoneffekter, speileffekter, silkemyke uttrykk til fargesterke effekter. Toppes med negllakk eller blandes med uvgel, direkte i lakk eller akryl. Om man dypper/drysser neglen med micapulver (dip) får man et silkemykt utseende. Ved å gni/massere pulveret på en lakket negl vil man få en mirroreffekt. Topp med en god topcoat så varer resultatet like lenge som en god neglelakk.

Lysstøping:
I lys med bomullsveke kan micapulver tette veken slik at flammen kan flakke eller i verste fall slukke. Man bør ikke bruke mica i lysmassen men det går som regel fint og pensle litt i støpeformene før man støper. Da får du et pent skimmer på utsiden av lysene dine.

Til waxmelts eller duftvoks passer micapulver utmerket.

Øvrig bruk:
Du kan farge cernit, slim, leire, interiørmaling, betong osv med mica.  Du kan benytte det til tegning og maling ved å blande det med vann, alkohol, blekk eller akryl. Ved å blande mica i akryl til pouring får du flott glimmer i maleriene dine. 

Liste over bruksområder:
- Epoxy
- Negldesign
- Leire
- Eggtempera (gammel malingskunst før oljemalingens inntog)
- Shellac
- Trolldeig og Silkeleire
- Lysstøping (Kun utside)
- Slim
- Badebomber
- Shimmermist
- Kosmetikk (øyeskygge, leppestift, blush, lotion osv) (Gjelder kun typer som er godkjent for kosmetikk. )
- Såper
- Maling (Vannmaling, akryl samt interiørmaling)
- Kalligrafi (blandes i blekk for shimmereffekt)

Micapulver kan kjøpes hos DesignGaver.no - Ved større mengder gis det også mengderabatt.  Ønsker du å selge Altipoxy sitt micapulver i din butikk kan du sende oss en epost så sender vi deg våre priser og forhandlervilkår.

Denne artikkelen kan fritt deles. Men den skal ikke redigeres og det må oppgis klikkbar link til www.DesignGaver.no. Finner du feil eller mangler, send oss en mail i kontaktfeltet så retter vi feilen umiddelbart. 

 

 

Tilbake til bloggen